Από το 2013 έως 2022 συμμετείχε ως
Στέφανος Δημητρακόπουλος Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής MD, MSc, PhD, Επιστημανικά υπεύθυνος της Μονάδας.
O Στέφανος Δημητρακόπουλος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2004 και το 2013 ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στην Ψυχιατρική στην Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, ενώ από 2011 έως 2013 υπήρξε μέλος της ομάδας του Ιατρείου Έγκαιρης Παρέμβασης στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.
Από το 2013 έως 2022 συμμετείχε ως επιστημονικός συνεργάτης της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου στην Athens FEP study και σε ερευνητικά πρωτόκολλα όπως η «Ανίχνευση Αλληλεπιδράσεων μεταξύ Γενετικών και Περιβαλλοντικών Παραγόντων Κινδύνου σε Ασθενείς με Πρώτο Ψυχωσικό Επεισόδιο». Μετεκπαιδεύτηκε το 2016-2017 στο Melbourne Neuropsychiatry Center του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης στη νευροαπεικόνιση της σχιζοφρένειας έχοντας λάβει ερευνητική υποτροφία με τίτλο «Greek-Australian Fellowship in Neuropsychiatry» (University Of Melbourne – Melbourne Health).
Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στη «Γενετική του Ανθρώπου», στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2019) και τη διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα τα νοητικά ελλείμματα σε ασθενείς με πρώτο ψυχωσικό επεισόδιο (2022).
Από το 2011 έως σήμερα είναι διδάσκων στο Mετεκπαιδευτικό Σεμινάριο στην Κλινική Ψυχοπαθολογία «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΥΛΗΣ», ενώ από το 2018 συμμετέχει ως εκπαιδευτής στο Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του ΕΠΙΨΥ με τίτλο «Έγκαιρη Παρέμβαση στην Ψύχωση». Πεδία του επιστημονικού του ενδιαφέροντος είναι η προληπτική ψυχιατρική, η ψυχιατρική γενετική και επιδημιολογία, κυρίως στο αντικείμενο των Ψυχωσικών Διαταραχών με έμφαση στο Α’ Ψυχωσικό επεισόδιο, την έγκαιρη αναγνώριση, παρέμβαση και θεραπεία.
Εργασίες του έχουν βραβευτεί στο 26ο και 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής. Συμμετέχει στη δημοσίευση ξενόγλωσσων και ελληνικών άρθρων και βιβλίων (>30), πραγματοποιώντας παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.
Βασιλική Γαρυφαλλή, Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπεύτρια MD, PhDc
Η Βασιλική Γαρυφαλλή είναι απόφοιτος της ΣΣΑΣ και πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αθηνών “Αιγινήτειο” και εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία, ολοκληρώνοντας το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με την Ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αθηνών “Αιγινήτειο”. Είναι υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα την προοπτική μελέτη των μεταβολών των αρνητικών και καταθλιπτικών συμπτωμάτων μέσω βιομετρικών δεικτών σε ασθενείς με Σχιζοφρένεια και Διπολική Διαταραχή. Διαθέτει συνεχιζόμενη εμπειρία στην κοινοτική ψυχιατρική και παράλληλα συνεργάζεται επιστημονικά με το τμήμα Πρώτου Ψυχωσικού Επεισοδίου της Ψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αθηνών “Αιγινήτειο”.
Ειρήνη Διακάκη, Ψυχολόγος MSc
Πέπη Μπελέκου, Ψυχολόγος MSc
H Πέπη Μπελέκου είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης και πραγματοποίησε το Μεταπτυχιακό της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στον τομέα της Ψυχολογίας της Υγείας. Παράλληλα μετεκπαιδεύτηκε στον Τομέα της Εξάρτησης. Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική Επιστημολογία – Προσέγγιση στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου με το οποίο και διατηρεί κλινική και εκπαιδευτική συνεργασία. Εργάστηκε για αρκετά έτη στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) και στη συνέχεια στο πεδίο της Κοινοτικής Ψυχιατρικής, στην Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.), όπου είναι συνεργάτης έως και σήμερα. Από το 2009 διατηρεί το Ιδιωτικό της γραφείο όπου εργάζεται με Άτομα, Ομάδες και Οικογένειες. Έχει συμμετάσχει στην ανάπτυξη δράσεων Ευαισθητοποίησης, Ενδυνάμωσης, Δικτύωσης και Εκπαίδευσης στην Κοινότηταόπως: «Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων – Ομάδες συμβουλευτικής, ενδυνάμωσης και υποστήριξης σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας» (ΕΠΑΨΥ), «Πολίτες ενάντια στην Κατάθλιψη – Πρόγραμμα Εκπαίδευσης συντονιστών Ομάδων Αυτοβοήθειας» (ΕΠΑΨΥ), «Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου – Εκπαίδευση εκπαιδευτικών σε θέματα σχέσεων και σχολικού κλίματος» (ΑΚΜΑ), «Intervention for Mental Health care of asylum seekers and refugees in Attica and Thessaloniki / Community Psychosocial Workers» (ΕΠΑΨΥ). Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.), της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ.), της Αμερικανικής Ένωσης Ψυχοθεραπείας Ομάδας (AGPA), του Ελληνικού σκέλους της WAPR (World Association for Psychosocial Rehabilitation), Πιστοποιημένη Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης (Alcohol and Drug Counselor – IR & RC) καθώς και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία Βόρειας Αττικής.
Πέγκυ Πρεσβέλου, Ψυχολόγος, MSc, Εκπ. Ψυχοθεραπεύτρια Γνωσιακής-Συμπεριφοριστικής κατεύθυνσης
Βασίλης Σπαθάρας, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, MD
Ο Βασίλης Σπαθάρας είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στην ειδικότητα της ψυχιατρικής στην A’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών του Αιγινητείου Νοσοκομείου, όπου ειδικεύθηκε στο τμήμα Πρώτου Ψυχωσικού Επεισοδίου, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε μέλος της ομάδας του Ειδικού Ιατρείου Ψυχικής Υγείας Γυναικών Αναπαραγωγικής Ηλικίας. Στο πλαίσιο του ρόλου του ως επιστημονικός συνεργάτης της A’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής Αθηνών του Αιγινητείου Νοσοκομείου, συμμετείχε τόσο με κλινικό έργο όσο και ως ερευνητής στην Κλινική Μελέτη ESCAPE-TRD, για την αποτελεσματικότητα της εσκεταμίνης στη θεραπεία της ανθεκτικής κατάθλιψης, καθώς και σε ερευνητικό πρόγραμμα με θέμα την ανθεκτική στη θεραπεία σχιζοφρένεια και τη σχέση αυτής με την απορρύθμιση του γλουταμινερικού συστήματος. Παράλληλα με την ερευνητική και ενδονοσοκομειακή κλινική εμπειρία διαθέτει εργασιακή εμπειρία ετών στην κοινοτική ψυχιατρική.
Κυριακή Τσίκου, Ψυχολόγος MSc, Εκπ. Ψυχοθεραπεύτρια Γνωσιακής-Συμπεριφοριστικής κατεύθυνσης
Η Κυριακή Τσίκου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Παγκόσμια Υγεία (Master of Science in Global Health) από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και είναι εκπαιδευόμενη στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών (Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς-ΙΕΘΣ). Έχει τόσο επαγγελματική όσο και εθελοντική εμπειρία σε δομές ψυχικής υγείας και έχει εργαστεί με πάσχοντες από ψυχικές διαταραχές, επιζώσες ενδοοικογενειακής βίας/σεξουαλικής κακοποίησης, πρόσφυγες, μετανάστες, αιτούντες άσυλο, παρέχοντας ψυχολογική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, επαγγελματική συμβουλευτική και υπηρεσίες ψυχοθεραπείας. Eίναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. και της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας.
Μυρτώ Φουρτούνη, Ψυχολόγος MSc, PhD(c), Εκπ. Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια
Η Μυρτώ Φουρτούνη είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην ‘Κλινική Ψυχολογία’ από το University of Groningen στην Ολλανδία και υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, στον τομέα της Κλινικής Ψυχολογίας. Είναι εκπαιδευόμενη στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία, του Εκπαιδευτικού Κέντρου ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. Διαθέτει πολυετή εμπειρία τόσο σε δομές προσφυγικού-μεταναστευτικού ενδιαφέροντος όσο και σε δομές κοινοτικής ψυχιατρικής.